Βιογραφικό2018-03-25T13:48:38+00:00

Βιογραφικό

Ο Δρ. Παύλος Λαμπρόπουλος είναι Χειρουργός Μαστού – Ειδικός Μαστολόγος.

Αποφοίτησε αρχικά από την Ιατρική Σχολή του University of Pecs, με την τιμητική διάκριση “cum laude” και με το πέρας της ιατρικής ειδικότητας εξειδικεύτηκε στην Ογκοπλαστκή και Επανορθωτική Χειρουργική του Μαστού στα σημαντικότερα κέντρα της Μεγάλης Βρετανίας, μεταξύ των οποίων το Guy’s and St. Thomas στο Λονδίνο και το Heart of England στο Birmingham. Κατέχει πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Xειρουργικής στη χειρουργική του μαστού κατόπιν εξετάσεων, Fellow of European Board of Surgery (Breast Surgery), που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση σήμερα στην Ευρώπη. Είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Τηλεχειρουργική και Ρομποτική Χειρουργική) και από την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εν συνεχεία, το 2011 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό “Άριστα”.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομειακά κέντρα των Αθηνών, αλλά σε δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών και της επαρχίας. Σήμερα, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο και χειρουργεί ασθενείς με παθήσεις του μαστού, αλλά και παρακολουθεί άλλους στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου. Αγαπάει τη δουλειά του και γι´ αυτό έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών γυναικών με το σεβασμό, την κατανόηση, τη φιλικότητα και την επιστημονική του κατάρτιση.

Το συγγραφικό, συντακτικό και ερευνητικό του έργο είναι πλούσιο. Έχει πληθώρα δημοσιευμένων άρθρων στη βιβλιογραφία με μεγάλο βαθμό απήχησης. Είναι κριτής άρθρων προς δημοσίευση σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά. Έχει δώσει ομιλίες σε μεγάλα ιατρικά συνέδρια αλλά και σε συλλόγους με θέμα τον καρκίνο του μαστού, ενώ έχει διατελέσει μέλος οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής ιατρικών συνεδρίων. Επίσης, έχει λάβει επαίνους και βραβεία για τις εργασίες που παρουσιάσθηκαν σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Επιπρόσθετα, έλαβε υποτροφία από την ELPEN για το ερευνητικό του έργο. Πρόσφατα συμμετείχε σε πολυκεντρικές μελέτες για τη χειρουργική αποκατάσταση του μαστού σε ασθενείς με καρκίνο μαστού, μεταξύ των οποίων οι iBRA-2 και TEAM studies.

Είναι τακτικό μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών FACS και του American Society of Breast Surgeons.

Τα κυριότερα ενδιαφέροντά του είναι η προ-εγχειρητική διάγνωση και η ογκοπλαστική χειρουργική του μαστού. Ως μέλος των μεγαλύτερων ιατρικών εταιρειών χειρουργικής του μαστού στο εξωτερικό συμμετέχει ενεργά στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Η πιο πρόσφατη έρευνά του εστιάζεται στην έκφραση μεταλλαγμένων γονιδίων στον καρκίνο του μαστού.